مهمترین سوغاتی ها گیلان

رشته خوشکار گیلان

رشته خوشکار

رشته خوشکار در دسته معروف‌ترین سوغات گیلان قرار دارد. به خصوص در افطار ماه رمضان، نوش جان کردن آن بسیار مرسوم است. جالب است بدانید این شیرینی چرب و شیرین با شیر، آرد برنج، مغز گردو، هل، دارچین و شکر تهیه می‌شود و به دو صورت می‌توان آن را خرید:

  • به صورت داغ و آماده برای مصرف، می‌توان از محل‌های عرضه خرید و در کنار چای میل کرد.
  • به صورت خام (رشته‌هایی که درون آن‌ها پر شده) خریداری کنید و سرخ کردن و شربت دادن را در خانه انجام دهید.

نان خلفه گیلان

نان خلفه

خلفه یا همان کشتا، از نان های محلی گیلان است و در برخی مناطق همچون آستانه اشرفیه محبوبیت بیشتری دارد. جالب است بدانید این سوغات گیلان از ترکیب کدوی پخته، مخلوط آرد گندم و آرد برنج، پودر تخم خرفه و نمک تهیه می‌شود و روی گمچ (نوعی ظرف سفالی که وارونه روی آتش قرار می‌گیرد و پشت آن نان می‌پزد) پخته می‌شود.

[post_propagation id=”2979″]

دلال یا دلار

دلال یا دلار

«دلال»، «دلار» یا «درار» چاشنی سبز‌ رنگی است که به نام نمک سبز نیز شهرت دارد و از انواع سبزی‌های خوش‌طعم و معطر گیلانی نظیر گشنیز، خالواش، نعنا، چوچاق و بو انجیر تهیه می‌شود. این سبزی‌ها پس از شست‌و‌شو، خرد و له‌شدن با نمک مزه‌دار و در ظروف دردار شیشه‌ای و در جای سرد مانند یخچال نگه‌داری می‌شوند. دلال یا دلار را در کنار خوراکی‌هایی همچون ماست، گوجه سبز و خیار میل می‌کنند.

 

ماهی دودی رشت

ماهی دودی

اگر برای بار اول است که به رشت سفر می‌کنید احتمالا با دیدن ماهی‌های خشک شده و تیره رنگی که در غرفه بسیاری از مغازه‌های بازارهای محلی شهر آویزان شده‌اند متعجب خواهید شد. اما جالب است بدانید که این ماهی‌های دودی جزو سوغات معروف رشت هستند و از خوش خوراک‌ترین و پر فروش‌ترین خوراکی‌های بازار سنتی رشت محسوب می‌شوند.

ماهی دودی سوغاتی رشت در واقع نمک سود شده‌ است و با دود آتش مزه‌دار است. این ماهی را می‌توان تا مدت طولانی خارج از فضای یخچال نگهداری کرد و به صورت چاشنی به همراه غذاهای محبوب شمالی از جمله ترش تره و ترش واش سرو کرد. با این حال اگر می‌خواهید این ماهی را خریداری کنید و در شهر خودتان از آن یک پلو ماهی لذیذ تهیه کنید لازم است ابتدا طعم شور ماهی را با قرار دادن آن در آب و تعویض آن آب از بین ببرید.
فراموش نکنید که قسمت‌های فلس، سر و دم ماهی را باید جدا کنید و دور بریزید. حالا ماهی دودی را می‌توانید به شیوه مرسوم سرخ یا آب پز کنید و به همراه یک کته ساده نوش جان کنید و از چشیدن طعم خوشمزه و متفاوت آن حسابی لذت ببرید.